Pogoji uporabe

Pred pričetkom izvedbe GP online programa se posvetujte z osebnim zdravnikom in preverite ali so vadbe primerne za vas. Ne začnite izvajati vadbenega programa, če vam osebni zdravnik zaradi zdravstvenih razlogov to odsvetuje. Storitve GP online programa izvajate izključno po lastni presoji in na lastno odgovornost. Če kadarkoli med izvajanjem vadbe občutite šibkost, bolečino, omotičnost, vrtoglavico ali preveliko utrujenost, prekinite z vadbo.

Zelo pomembno pri izvedbi treningov je, da poslušate svoje telo, se treningov lotevate v primerni psihofizični pripravljenosti (naspani, spočiti), zdravi, nepoškodovani ter ne pod vplivom alkohola, zdravil, psihotropnih substanc ali drugih snovi, ki bi vplivale na vaše ustrezno psihofizično stanje.

Navodila

Pri izvedbi vadbenega programa upoštevajte navodila. Prav tako upoštevajte predlagane odmore med izvedbo vaj, ki so namenjeni počitku, pitju tekočine in umirjanju. Če začutite, da potrebujete daljši počitek za izvedbo nove vaje, si ga seveda vzemite in z vadbo nadaljujte, ko boste dovolj spočiti. Izvedbo treningov se lotite dobro hidrirani.

Namen vadbe

Namen izvedbe GP online programa je razvoj, vzdrževanje in izboljšanje srčno-žilnega sistema, telesne sestave, gibljivosti, mišične moči, agilnosti, ravnotežja ter vzdržljivosti.

Nosečnice

GP online program ni prilagojen in je odsvetovan nosečnicam. Obvezno se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom o tem, kdaj med nosečnostjo in po porodu je smiselno začeti z vadbo.

Poškodbe

Vadbeni programi niso namenjeni sanaciji oz. zdravljenju resnejših poškodb, kot so zvini, mišične natrganine, izpahi, diskus hernije, bolečine v ramenih, vratu, stopalih oz. križu. V takšnih primerih se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom o pravilnem in kakovostnem pristopu reševanja/izboljševanja vašega zdravstvenega stanja.

Možnost poškodb med izvedbo treninga

Vsaka telesna aktivnost, pri kateri pride do povečanja intenzivnosti gibanja, lahko izzove možnost nastanka novih poškodb. Če med izvedbo začutite kakršnokoli neprijetnost, bolečino v mišicah ali sklepih, z vadbo prenehajte.

Vadbeni prostor

Prostor za izvedbo treninga naj bo prilagojen, primeren in varen. V kolikor boste treninge izvajali doma, se prepričajte, da v prostoru ne bo nobenih ovir, pohištva, ostrih robov ali katerekoli druge opreme, ki je ne boste potrebovali in ki bi lahko ogrožala vas oz. vaše zdravje.

Treninge lahko izvajate tudi na prostem, zato svetujem, da naj bo okolje varno in treninge izvajate le ob primernih in varnih vremenskih pogojih (neprimerni so: močan dež, toča, nevihte, veter, megla, vročina) ter se tako izognete morebitnim poškodbam oz. nevarnostim, ki bi ogrozile vaše zdravje.

Nivoji treningov

Nivoji (Začetnik, Napredni, Športnik) se med seboj razlikujejo glede na stopnjo vaše trenutne telesne pripravljenosti. Če začutite, da vam je določen nivo treninga, ki ste si ga izbrali, prenaporen, svetujem, da si izberete lažji in manj intenziven nivo treninga ter se za izvedbo bolj intenzivnega odločite le, ko boste dovolj dobro pripravljeni.